هشدارهای فزاینده ای وجود دارد مبنی بر اینکه اگر دونالد ترامپ رئیس جمهور شود و نبردی با چین آغاز شود، استرالیا ممکن است در یک سناریوی کابوس فرو رود.
این در زمانی اتفاق می افتد که اقتصاد چین در حال مبارزه با شرایط بدتر ناشی از فروپاشی مداوم بازار املاک، کند شدن رشد و کاهش هزینه های مصرف کننده است.
آنچه حتی نگرانکنندهتر است این است که استرالیا تا چه حد به چین دومین اقتصاد بزرگ جهان وابسته است و به گفته کارشناسان، هر گونه شوک بیشتر در اینجا بهویژه با تهدیدهای تعرفهای آقای ترامپ و اتکای دیوانهآمیز به آن به عنوان یک شریک تجاری به شدت احساس خواهد شد.
یکی از سیاست های اقتصادی امضا شده آقای ترامپ، طرح او برای اعمال تعرفه بر واردات از همه کشورها است.
چین با اعمال تعرفه 60 درصدی بر واردات مورد ضرب و شتم قرار خواهد گرفت که نگرانی هایی را در مورد جنگ تجاری و هزینه های بالاتر برانگیخته است.
به گفته بنیانگذار و مدیر Strategic Analysis استرالیا، چین همچنین از تأثیرات گستردهتری که در سطح بینالمللی رخ میدهد که به اقتصادها از جمله اختلالات ناشی از جنگ در اوکراین و خاورمیانه ضربه میزند مصون نیست، اما حرکت این کشور برای تبدیل شدن به یک بازیگر جهانی حتی بزرگتر نیز نتیجه معکوس دارد.
طرح تعرفه ای عظیم ترامپ پاسخی آشکار است، اما در تحقیقات مربوط به خودروهای الکتریکی در اروپا که در حال بررسی اقدامات چین برای تلاش برای کشتن صنعت محلی هستند، نیز مشهود است.
دکتر جریکو افزود، گزارش اخیر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) نشان داد که استرالیا چقدر در برابر شوک های تجاری در سراسر جهان به دلیل وابستگی ما به چین آسیب پذیر است.
او گفت: «استرالیا و کره جنوبی بیشترین آسیب را از کندی چین میبینند.
"من فکر می کنم کسانی که در بانک مرکزی و خزانه داری هستند به آنچه در چین می گذرد نگاه می کنند، حتی اگر پوشش رسانه ای عمومی بر دیوانگی انتخابات ایالات متحده متمرکز شود، ما نباید چشم خود را از انتخابات ایالات متحده و اگر ترامپ وارد می شود، بگیریم. و یک تعرفه 60 درصدی بر اقتصاد چین اعمال می کند که به اقتصاد استرالیا آسیب خواهد رساند.
اما این فقط تعرفهها نیستند که زنگ خطر را به صدا در میآورند، زیرا اقتصاد چین همین حالا هم با مشکلاتی از جمله کاهش رشد قابل توجه مواجه است. مطمئناً نگرانیهایی وجود دارد که رشد به سطوح پایینتر از آنچه که نشاندهنده یک اقتصاد سالم باشد با توجه به وابستگی استرالیا به چین برای صادرات سنگآهن، لیتیوم و زغالسنگ، برای استرالیا نیز پیامدهایی دارد.
به گفته دکتر جریکو گزارش اخیر سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) نشان داد که استرالیا چقدر در برابر شوکهای تجاری در سراسر جهان به دلیل وابستگی ما به چین آسیب پذیر است. او گفت: «استرالیا و کره جنوبی بیشترین آسیب را از کندی اقتصاد چین میبینند. من فکر میکنم کسانی که در بانک مرکزی و خزانه داری هستند به آنچه در چین میگذرد نگاه میکنند. ما نباید چشم خود را از انتخابات ایالات متحده بگیریم.
منبع:
News.au